maandag 27 december 2010

Doen ziekenhuizen ook aan webcare?

Gelukkig kom ikzelf niet zo vaak in een ziekenhuis. Dat wil ik ook graag zo houden. Zeker niet als je van dit soort verontrustende onderzoeken leest. Toch zijn er in mijn omgeving helaas wat oudere mensen die daar zo nu en dan naar toe moeten. Dan begin je via de huisarts aan een vrij lang traject. Lees en huiver.

Van inloopspreekuur bij de huisarts, naar aparte afspraak met de huisarts, neemt u maar een weekje rust (maar ik ben al heel rustig dokter...), ik schrijf u wat medicijnen voor (placebo of niet?); hmm ik blijf last houden. Er volgt een afspraak bij de specialist in een streekziekenhuis voor een scan. Hoor ik dan meteen wat de uitslag is? Nee die sturen we naar uw huisarts. Oh, ok. Dan zal het wel niet ernstig zijn. Dat hoort u volgende week van uw huisarts. Huisarts zegt: we moeten het in de gaten houden. Na een weekje vakantie toch maar een afspraak maken weer in het ziekenhuis (we zijn inmiddels 2 maanden verder).

Deze mensen zijn niet van de online generatie, zeker niet van social. Ze klagen niet. Alleen tegen familie en buren.

Inmiddels gaat meneer op voor een serieuze hartoperatie half januari. Dan zijn we bijna 7 maanden verder vanaf de eerste klachten. De details van vergeten medicijnen, onduidelijke brieven, uitnodigingen voor niet relevante onderzoeken en uren wachtijden voor niets (oh, nee hoor uw specialist is op vakantie, hebben ze u niet af-gebeld? || Nee helaas niet, jammer want onze buurvrouw was zo vriendelijk ons te brengen om 8.30 's ochtends) noem ik hier niet eens. 

De case van de zoon van Youp is er niets bij. Ik heb al gechecked of de domeinnaam ziekenhuisklachten.info nog vrij is....En ja!

Hebben jullie ook van dit soort ervaringen? Of ben ik de enige? Ik zoek namelijk wat content;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten